štvrtok 28. júla 2016

Falošné gaštanové pyré

Zloženie

25 dkg strakatej fazule
20 dkg práškového cukru
7 dkg mletých vlašských orechov
2 lyžice rumu
1-2 lyžičky kakaového prášku.

Príprava

Fazuľu na noc namočíme do vody, na druhý deň uvaríme do mäkka. Prepasírujeme cez sito. Po vychladnutí pridáme práškový cukor, vlašské orechy, 2 lyžice rumu a 1-2 lyžičky kakaového prášku. Všetko dobre premiešame a dáme vychladnúť. Hotové pyré môžeme naložiť do rôznych foriem a prípadne poliať čokoládou. Môžeme ho podávať s piškótovou kockou, strúhanou čokoládou a šľahačkou. V prípade, že sa zmieša v 25 dkg masla dostaneme hmotu vhodnú ako plnku do torty, palaciniek, vaflí a pod.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára