nedeľa 31. januára 2016

Španielský vtáčik

Zoznam surovín

  • 80 dkg teľacieho alebo hovädzieho mäsa (roštenka, stehno)
  • 2 - 3 ks varených vajec
  • 2 - 3 ks kyslých uhoriek
  • 2 - 3 ks uvarenej mrkvy, alebo červená kapia v oleji.
  • 8 dkg údenej slaniny
  • 1 ks strednej cibule
  • 2 lyžičky horčice
  • 2 lyžice masti
  • 2 lyžičky mletej červenej papriky
  • soľ, čierne korenie podľa chuti

Príprava

  1. Mäso nakrájame na plátky a dobre vyklepeme.
  2. Osolíme, okoreníme a natrieme horčicou.
  3. Vajíčka, uhorky, mrkvu nakrájame na štvrtky, slaninu, kapiu na úzke pásiky.
  4. Na plátky mäsa naložíme nakrájané vajíčka, uhorky, mrkvu a slaninu. Stočíme do závitkov, stiahneme niťou, ak treba osolíme. Čo sa nezmestí do závitkov (vajce, slanina, uhorky,,.) môžeme nadrobno pokrájať a pridať potom do šťavy.
  5. Nakrájanú cibuľu speníme na masti a posypeme paprikou.
  6. Na paprikový základ položíme závitky, dobre po otáčame a dusíme pod pokrievkou, občas otáčame. Netreba mať obavy, závitky pustia šťavu. Ak sa šťava odparí, podlievame vodou.
  7. Dusíme do mäkka. Čas dusenia závisí od mäsa. Závitky vyberieme a odstránime cvernu.
  8. Šťavu zahustíme hladkou múkou rozmiešanou v troške vody a približne 10 minút povaríme. Na koniec zjemníme maslom.
  9. Servírujeme s varenou ryžou alebo knedľou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára