Španielský vtáčik
Zoznam surovín
- 80 dkg teľacieho alebo hovädzieho mäsa (roštenka, stehno)
- 2 - 3 ks varených vajec
- 2 - 3 ks kyslých uhoriek
- 2 - 3 ks uvarenej mrkvy, alebo červená kapia v oleji.
- 8 dkg údenej slaniny
- 1 ks strednej cibule
- 2 lyžičky horčice
- 2 lyžice masti
- 2 lyžičky mletej červenej papriky
- soľ, čierne korenie podľa chuti
Príprava
- Mäso nakrájame na plátky a dobre vyklepeme.
- Osolíme, okoreníme a natrieme horčicou.
- Vajíčka, uhorky, mrkvu nakrájame na štvrtky, slaninu, kapiu na úzke pásiky.
- Na plátky mäsa naložíme nakrájané vajíčka, uhorky, mrkvu a slaninu. Stočíme do závitkov, stiahneme niťou, ak treba osolíme. Čo sa nezmestí do závitkov (vajce, slanina, uhorky,,.) môžeme nadrobno pokrájať a pridať potom do šťavy.
- Nakrájanú cibuľu speníme na masti a posypeme paprikou.
- Na paprikový základ položíme závitky, dobre po otáčame a dusíme pod pokrievkou, občas otáčame. Netreba mať obavy, závitky pustia šťavu. Ak sa šťava odparí, podlievame vodou.
- Dusíme do mäkka. Čas dusenia závisí od mäsa. Závitky vyberieme a odstránime cvernu.
- Šťavu zahustíme hladkou múkou rozmiešanou v troške vody a približne 10 minút
povaríme. Na koniec zjemníme maslom.
- Servírujeme s varenou ryžou alebo knedľou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára