80 dkg teľacieho alebo hovädzieho mäsa (roštenka, stehno)
2 - 3 ks varených vajec
2 - 3 ks kyslých uhoriek
2 - 3 ks uvarenej mrkvy, alebo červená kapia v oleji.
8 dkg údenej slaniny
1 ks strednej cibule
2 lyžičky horčice
2 lyžice masti
2 lyžičky mletej červenej papriky
soľ, čierne korenie podľa chuti
Príprava
Mäso nakrájame na plátky a dobre vyklepeme.
Osolíme, okoreníme a natrieme horčicou.
Vajíčka, uhorky, mrkvu nakrájame na štvrtky, slaninu, kapiu na úzke pásiky.
Na plátky mäsa naložíme nakrájané vajíčka, uhorky, mrkvu a slaninu. Stočíme do závitkov, stiahneme niťou, ak treba osolíme. Čo sa nezmestí do závitkov (vajce, slanina, uhorky,,.) môžeme nadrobno pokrájať a pridať potom do šťavy.
Nakrájanú cibuľu speníme na masti a posypeme paprikou.
Na paprikový základ položíme závitky, dobre po otáčame a dusíme pod pokrievkou, občas otáčame. Netreba mať obavy, závitky pustia šťavu. Ak sa šťava odparí, podlievame vodou.
Dusíme do mäkka. Čas dusenia závisí od mäsa. Závitky vyberieme a odstránime cvernu.
Šťavu zahustíme hladkou múkou rozmiešanou v troške vody a približne 10 minút
povaríme. Na koniec zjemníme maslom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára