nedeľa 15. novembra 2015

Skaldaná cuketa

Zoznam surovín:

  • 1 stredne veľká cuketa
  • 50 dkg mleté mäso
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 1 zväzok čerstvé oregano, tymian
  • 1 lyžička mletej papriky
  • 50 ml vody
  • 6 plátkov syra
  • 3 ks paradajky
  • syr na strúhanie
  • pol hrnčeka kyslej smotany
  • 1 šálka (1 dl) ryže
  • 2 šálky vody
  • trochu oleja

Príprava:

Ryžu so štipkou soli, za stáleho miešania smažíme na rozpálenom oleji, zalejeme 2 dl vody. Potom už nemiešame počkáme až sa odparí voda a potom mimo ohňa necháme dobrú štvrťhodinu odstáť pod pokrievkou
Počas tejto doby pripravíme mäso. V malom hrnci udusíme mäso s cibuľou, lisovaným cesnakom a korením. Pridáme mletú červenú papriku a zalejeme 50 ml vody. Priveďte do varu, a keď je mäso mäkké, stiahneme z ohňa.

Do jánskej misy dáme na spodok ryžu, ktorú husto pokryjeme tenkými plátkami cukety ktorú osolíme a namelieme čierne korenie.
Na to všetko poukladáme plátkový syr a naň mleté mäso aj so šťavou. Potom ďalšia vrstva na tenko nakrájané cukety, soľ, korenie a krúžky paradajok, posypeme strúhaným syrom a zalejeme kyslou smotanou.
Pečieme pri 200°C v predhriatej rúre asi 45 minút.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára