Zoznam surovín:
- 1 stredne veľká cuketa
- 50 dkg mleté mäso
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ a korenie podľa chuti
- 1 zväzok čerstvé oregano, tymian
- 1 lyžička mletej papriky
- 50 ml vody
- 6 plátkov syra
- 3 ks paradajky
- syr na strúhanie
- pol hrnčeka kyslej smotany
- 1 šálka (1 dl) ryže
- 2 šálky vody
- trochu oleja
Príprava:
Ryžu so štipkou soli, za stáleho miešania smažíme na rozpálenom oleji, zalejeme 2 dl vody. Potom už nemiešame počkáme až sa odparí voda a potom mimo ohňa necháme dobrú štvrťhodinu odstáť pod pokrievkouPočas tejto doby pripravíme mäso. V malom hrnci udusíme mäso s cibuľou, lisovaným cesnakom a korením. Pridáme mletú červenú papriku a zalejeme 50 ml vody. Priveďte do varu, a keď je mäso mäkké, stiahneme z ohňa.
Do jánskej misy dáme na spodok ryžu, ktorú husto pokryjeme tenkými plátkami cukety ktorú osolíme a namelieme čierne korenie.
Na to všetko poukladáme plátkový syr a naň mleté mäso aj so šťavou. Potom ďalšia vrstva na tenko nakrájané cukety, soľ, korenie a krúžky paradajok, posypeme strúhaným syrom a zalejeme kyslou smotanou.
Pečieme pri 200°C v predhriatej rúre asi 45 minút.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára