Starý recept
Zoznam surovín:
- 25 dkg mleté vlašské orechy
- 50 dkg práškového cukru
- 1 citrón
- 4 vajcia
Príprava:
Štyri žĺtky trochu zmiešame s 25 dkg práškového cukru, do toho nastrúhame kôru z citrónu, pridáme mleté orechy, vymiesime a vytvarujeme z neho 35 - 40 cm dlhý valec. Rozvalcujeme na ½ cm a rozrežeme na prst široké prúžky. Uložíme ich na zľahka vymastený plech.Štyri bielky, šťavu z citrónu a 25 g práškového cukru vyšľaháme nad parou na tvrdú penou, ktorú natrieme na štangle. Môžeme použiť dekoratívnejšie vytlačenie cez sáčok. Sušíme v rúre pri najnižšej teplote (150°C), dávajte pozor aby pena zostala na vrchu biela. Ak sa nezjedia, veľmi dlho vydržia.
Nový recept
Zoznam surovín:
Cesto:
- 25 dkg mleté orechy
- 25 dkg práškový cukor
- 1 celé vajce
- 1 žĺtok
- štipka škorice
- štipka mletých klinčekov
- niekoľko kvapiek citrónovej šťavy

Poleva:
- 1 bielok
- 10 dkg cukor
- niekoľko kvapiek citrónovej šťavy
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára