nedeľa 15. novembra 2015

Orechové štangličky

Starý recept

Zoznam surovín:


  • 25 dkg mleté vlašské orechy
  • 50 dkg práškového cukru
  • 1 citrón
  • 4 vajcia

Príprava:

Štyri žĺtky trochu zmiešame s 25 dkg práškového cukru, do toho nastrúhame kôru z citrónu, pridáme mleté orechy, vymiesime a vytvarujeme z neho 35 - 40 cm dlhý valec. Rozvalcujeme na ½ cm a rozrežeme na prst široké prúžky. Uložíme ich na zľahka vymastený plech.
  Štyri bielky, šťavu z citrónu a 25 g práškového cukru vyšľaháme nad parou na tvrdú penou, ktorú natrieme na štangle. Môžeme použiť dekoratívnejšie vytlačenie cez sáčok. Sušíme v rúre pri najnižšej teplote (150°C), dávajte pozor aby pena zostala na vrchu biela. Ak sa nezjedia, veľmi dlho vydržia.

Nový recept

Zoznam surovín:


Cesto:
  • 25 dkg mleté orechy
  • 25 dkg práškový cukor
  • 1 celé vajce
  • 1 žĺtok
  • štipka škorice
  • štipka mletých klinčekov
  • niekoľko kvapiek citrónovej šťavy

Poleva:
  • 1 bielok
  • 10 dkg cukor
  • niekoľko kvapiek citrónovej šťavy

Príprava:

Zo surovín vymiešame cesto a rozvaľkáme na 6-7 mm plát. K poleve vyšľaháme z bielka tvrdú penu, primiešame cukor a citrónovú šťavu a natrieme na pripravené cesto. Rozkrájame na prst široké prúžky, poukladáme na plech a upečieme na miernom ohni.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára