Zoznam surovín pre 35x35 cm plech:
- 3-4 mierne kyslé jablká (asi 75-80 dkg).
- 10 dkg výberová múka
- 5 dkg kukuričný škrob
- 10 dkg práškový cukor
- 1 balíček vanilkového cukru
- 5 dkg lúpané mleté mandle
- 5 dkg surový marcipán
- 15 dkg mäkkého masla
- 3 stredne veľké celé vajcia
- ½ dl mlieka
- ½ dl figovej alebo jablkovej pálenky
- ½ balíček (5 g) prášku do pečiva
- štipka soli
- šťava z 1 citrónu + jemne nastrúhaná kôra
- 1 lyžica domáceho marhuľového džemu

práškový cukor zmiešaný s vanilkovým
Príprava:
Plech na pečenie vysteľte papierom na pečenie a predhrejte rúru na 175 stupňov. Citrón dôkladne poumývať (prípadne predtým namočiť na ½ hodiny do vody so sóda bikarbónou na odstránenie chemikálií z kôry), kôru jemne nastrúhať, šťavu vylisovať.Jablká olúpeme, odstránime jadrovníky a každý rozkrájame na 6-8 plátkov. Každý plátok jemne narežeme ostrým nožom, pritom dávame pozor, aby sme ovocie úplne neprekrojili a ihneď pokvapkáme čerstvo vylisovanou citrónovou šťavou aby nezhnedli.

Pred podávaním posypeme trochou práškového cukru a za tepla alebo studena nakrájame na približne 5 x 5 cm kocky.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára