nedeľa 15. novembra 2015

Hovädzí guláš

Zoznam surovín:

  • 2 kg hovädzieho mäsa
  • 1,5 kg zemiakov
  • 3-4 cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 20 dkg údenej slaniny
  • 2-3 rajčiny
  • 1 paprika
  • 10 dkg sladkej červenéj papriky
  • mletá rasca, soľ
  • 3,2-4 l vody

Príprava:

Slaninu nakrájame na  plátky, narežeme kraje. Na miernom ohni vypečieme z nej masť, chrumkavú slaninu dáme najväčším hladošom s čerstvým bielym chlebom. Na masti usmažíme cibuľu, lisovaný cesnak, na kocky nakrájanú papriku. Keď sa cibuľa začína sfarbovať pridáme polovicu mletej červenej papriky, na 2 x 2 cm nakrájané mäso a okoreníme. Nesolíme až kým mäso nie je mäkké, lebo sa bude dlho variť. Mäso riadne opražíme aby sa „zatiahlo“. Podlejeme vodou a varíme do mäkka na miernom ohni. Keď je mäso mäkké osolíme, pridáme nakrájané rajčiny, očistené, nakrájané zemiaky a varíme ešte 20 minút. Pre lepšiu farbu posledné minúty pridáme zvyšok mletej papriky.Podávame s čerstvým chlebom a pre tých ktorý to majú radi čerstvé alebo sušené feferóny alebo čili.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára