Hovädzí guláš
Zoznam surovín:
- 2 kg hovädzieho mäsa
- 1,5 kg zemiakov
- 3-4 cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- 20 dkg údenej slaniny
- 2-3 rajčiny
- 1 paprika
- 10 dkg sladkej červenéj papriky
- mletá rasca, soľ
- 3,2-4 l vody
Príprava:
Slaninu nakrájame na plátky, narežeme kraje. Na miernom ohni vypečieme z nej masť, chrumkavú slaninu dáme najväčším hladošom s čerstvým bielym chlebom. Na masti usmažíme cibuľu, lisovaný cesnak, na kocky nakrájanú papriku. Keď sa cibuľa začína sfarbovať pridáme polovicu mletej červenej papriky, na 2 x 2 cm nakrájané mäso a okoreníme. Nesolíme až kým mäso nie je mäkké, lebo sa bude dlho variť. Mäso riadne opražíme aby sa „zatiahlo“. Podlejeme vodou a varíme do mäkka na miernom ohni. Keď je mäso mäkké osolíme, pridáme nakrájané rajčiny, očistené, nakrájané zemiaky a varíme ešte 20 minút. Pre lepšiu farbu posledné minúty pridáme zvyšok mletej papriky.Podávame s čerstvým chlebom a pre tých ktorý to majú radi čerstvé alebo sušené feferóny alebo čili.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára