nedeľa 15. novembra 2015

Clafoutis

 Marhuľovo (broskyňovo) - tvarohový

Zoznam surovín:

  • 8-10 marhúľ (alebo 4 veľké broskyne)
  • 20 dkg tvaroh
  • 1 vanilkový cukor
  • 12,5 dkg polohrubej múky
  • 2 dl mlieka
  • štipka soli
  • 10 dkg cukru
  • 3 vajcia

Príprava:

Keramickú formu alebo plech potrieme maslom a na spodok poukladáme nakrájané ovocie. Vajíčka vymiešame s cukrom, múkou pridáme pretlačený tvaroh a mlieko. Dôkladne zmiešame a zalejeme ovocie. Pečieme v predhriatej rúre pri 185°C do zlatista.











Ovocný

Zoznam surovín:


  • 12,5 dkg polohrubej múky
  • 3 vajcia
  • štipka soli
  • 5 dkg cukru
  • 1 lyžica vanilkového cukru
  • 2 dl plnotučného mlieka
  • 1 dl šľahačky
  • 50 dkg sezónneho ovocia

Príprava:


Keramickú formu alebo plech potrieme maslom a na spodok poukladáme nakrájané ovocie. Múku zamiešame s cukrom, pridáme žĺtka, smotanu a mlieko. Pridáme jemne vyšľahané bielka. Dôkladne zmiešame a zalejeme ovocie. Pečieme v predhriatej rúre pri 185°C do zlatista.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára