Marhuľovo (broskyňovo) - tvarohový
Zoznam surovín:
- 8-10 marhúľ (alebo 4 veľké broskyne)
- 20 dkg tvaroh
- 1 vanilkový cukor
- 12,5 dkg polohrubej múky
- 2 dl mlieka
- štipka soli
- 10 dkg cukru
- 3 vajcia
Príprava:
Keramickú formu alebo plech potrieme maslom a na spodok poukladáme nakrájané ovocie. Vajíčka vymiešame s cukrom, múkou pridáme pretlačený tvaroh a mlieko. Dôkladne zmiešame a zalejeme ovocie. Pečieme v predhriatej rúre pri 185°C do zlatista.

Ovocný
Zoznam surovín:
- 12,5 dkg polohrubej múky
- 3 vajcia
- štipka soli
- 5 dkg cukru
- 1 lyžica vanilkového cukru
- 2 dl plnotučného mlieka
- 1 dl šľahačky
- 50 dkg sezónneho ovocia
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára