štvrtok 7. júna 2018

Maslové pagáče - bezlepkové

  Zoznam surovín:

  • 30 dkg bezlepkovej múky
  • 25 dkg masla
  • 200 ml kyslej smotany
  • žĺtok z 1 vajca
  • soľ
  • na posyp: rasca, sezam, mak, strúhaný syr a pod.

 Príprava:

  1. Z múky, masla a kyslej smotany zamiesime cesto, podľa chuti osolíme, zabalíme do fólie a odložíme na niekoľko hodín do chladničky (najlepšie cez noc).
  2. Odstáte a vychladené cesto rozvaľkáme na približne 1,5 cm a vykrojíme z neho pagáčiky.
  3. Pagáčiky poukladáme na papier na plechu, potrieme žĺtkom a posypeme.
  4. Necháme odležať 15-20 min a pečieme pri 180°C

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára