Zoznam surovín:
Na piškótové cesto:
- 6 vajec
- 120 g práškového cukru
- 2 ČL vanilínového cukru
- 40 g rozpusteného masla
- 140 g hladkej múky
- štipku soli
- potravinársku fóliu
- práškový cukor na posypanie
Na krém:
- 500 g očistených umytých jahôd
- 4 plátky želatíny
- 250 ml smotany na šľahanie + 100 ml na ozdobenie
- 50 g práškového cukru
Postup:
Vajcia rozklepeme, bielky oddelíme od žĺtkov. Do bielkov pridáme štipku soli a za postupného pridávania práškového a vanilínového cukru vyšľaháme tuhý sneh. Potom do snehu postupne zašľaháme žĺtky. Do vyšľahanej hmoty pridáme rozpustené maslo, preosiatu múku a stierkou zľahka premiešame.Rúru predhrejeme na 200 °C (teplovzdušnú nastavíme bez predhrievania na 180 °C). Cesto nalejeme na plech vyložený papierom na pečenie, vložíme do rúry a na druhej koľajničke zdola pečieme asi 15 minút. Upečené cesto necháme vychladnúť.
Medzitým si pripravíme jahodový krém: Želatínu necháme vo vode napučať podľa návodu na obale. Polovicu jahôd pokrájame na štvrtiny, zvyšok roztlačíme vidličkou a šťavu zachytíme. Zopár pekných jahôd si odložíme na ozdobenie. Želatínu vyberieme z vody a v horúcom vodnom kúpeli ju rozpustíme v šťave z roztlačených jahôd. Smotanu vyšľaháme s práškovým cukrom, vmiešame do nej roztlačené jahody a rozpustenú želatínu.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára